around_everything

Direktlänk till inlägg 8 juni 2011

Pilane Tjörn

Av Sandra - 8 juni 2011 21:30

I torsdags, den 2 juni var jag å älsklingen på Pilane gravfält på Tjörn. Det var första dagen dem hade öppet för i år. Så det kan ju hända att allt inte var på sin plats. Fick en väldigt ynklig broschyr om utställningarn. Annars brukar det stå lite om konstnären men här stod det knappt vad skulpturen var gjord av. 


Big Gulp av Erwin Wurm från Österrike och Erwin är född 1954. Big Gulp är gjord av brons och mörk patina. Sedan slutet av 1980-talet har han utvecklat en pågående serie "One Minute Sculptures", där han ställer sig själv eller sina modeller i oväntade förhållanden med vardagliga föremål nära till hands, vilket fick betraktaren att ifrågasätta själva definitionen av skulptur. Han försöker använda "kortaste vägen" för att skapa en skulptur-ett tydligt och snabbt, ibland humoristiska, uttrycksform. Eftersom skulpturerna är flyktig och avsedd att vara spontan och tillfälliga, bilder är de enda fångas i bilder eller på film. Han nämns i Red Hot Chili Peppers musik video Can't stop, där ett tecken att hans konst var en inspiration för videon. Bilden nedanför är Big Gulp och i fortsättningsvis så kommer bilden vara nedanför tillhörande text. 



  

Liljekonvalj av Klara Kristalova som representerar Sverige och Tjeckien. Liljekonvaljen är gjord av glas och brons. När Liljekonvaljen kommit på sin plats sattes blommorna dit gjorda av glas. Klara är född den 15 augusti 1967 i Prag och är en svensk skulptör och målare. Klara är dotter till konstnärsparet Eugen Krajcik och Helena Kristalova, som flyttade till Sverige från Tjeckien 1968. Hon har ställt ut i Sverige och även i New Mexico, London, Paris och Miami.


   

Intergalactic totem av Lori Hersberger från Schweiz. Gjord av aluminium.


   

Krokodiler av Eric Langert från Sverige, Göteborg. Gjord av gummidäck. Erik Langert är född på 1950-talet och fick sin utbildning i Göteborg på 70-talet. Sedan dess har han arbetat med utsmyckningar, t.ex till Universitetet i Göteborg, utformat fantastiska lekplatser, gjort scenografier till många teatrar och designat åtskilligt som har blivit vardagsföremål. Nya spännande sittmöbler och nya detaljer för våra parker, som lyktstolpar, papperskorgar och bänkar.


   

Allt är möjligt av Eric Langert från Sverige. Lindansare på telefonledningen. Efter utställningen kommer den att installeras på Restad Gård i Vänersborg. Se texten till Krokodiler för mer information om Eric Langert.


   

Stressbeulenmann av Erwin Wurm från Österrike. Gjord av aluminium. Se texten till Big Gulp för mer information om Erwin Wurm.


   

Giant aid rabbit med glasögon av Kent Karlsson från Sverige. Men vet inte vad som menas med glasögon, fanns inga på kaninen som är fem meter hög. Kent är född 19 september 1945 i Göteborg och är målare och skulptör. Han var professor i måleri vid Konsthögskolan Valand, Göteborgs universitet 1991–1997 och gästprofessor vid Tokai University i Japan 1995–1996. Vad jag kan hitta så har han ställt ut i Sverige och Norge.


  

You gotta go out, you don’t have to come back av Keith Edmier från USA. Keith är född 1967 I Chicago. Keiths skulpturer finns i samlingarna av många museer för modern konst, inklusive Tate Modern i London.


   

Point of view av Tony Cragg från Storbritannien. Gjord av brons.  Tony Craggs riktiga namn är Anthony Douglas Cragg och är född 9 april 1949 i Liverpool. År 1977 flyttade han från Storbritannien till Wuppertal i Tyskland där han varit bosatt sedan dess. Många av Tony Craggs tidiga verk är gjorda av upphittade objekt som industriavfall och plast. I senare verk har Tony Cragg använt mer traditionella material som brons, trä och marmor, men gör fortfarande abstrakta former av dem Tony är den första nutida konstnär som fått äran att ställa ut i Louvrens glaspyramid. Tony vann Turner-priset 1988. År 2001 mottog han CBE för tjänster till konsten, och 2002 den prestigefyllda Piepenbrock Award för skulptur. Han belönades med Praemium Imperiale under 2007.

I september 2008 Cragg öppnat en skulpturpark i Wuppertal, Tyskland. Det sägs att Tony har en konstnärsverkstad på Tjörn, där han arbetar en del av året  men vet inte om det är sant. Nordiska akvarellmuseet hade en utställning med honom 2007 och hans verk utgjorde ryggraden i en skulpturutställning på Pilane samma år.


   

3D incident av Tony Cragg från Storbritannien. Gjord av brons.  Se texten till Point of view för mer information om Tony Cragg.

   

Sprung av Leo Pettersson från Sverige.


 

Ur av Leo Pettersson från Sverige. Ur är gjord av brons.


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sandra - 7 september 2011 17:52


Jag har tyvär beslutat att jag kommer sluta att blogga på den här sidan men ni kan följa mig på min hemsida http://photoeverything.se/    Kommer i fortsättningen ha kvar den här sidan, ifall om jag ångrar mig! Man vet ju aldrig      Bilden är...

Av Sandra - 19 augusti 2011 13:25

                            TILLFÄLLIGT AVBROTT   FÖR STUDIER ...

Av Sandra - 17 augusti 2011 15:30


I mars kommer bebisen, Sveriges kronprinsparets barn. Det har ju länge spekulerats och man undrade om det skulle komma fram under kungens födelsedag. Men nu är det bekräftat.   Kronprinsessan Victoria och prins Daniel väntar barn.       ...

Av Sandra - 17 augusti 2011 14:30


Inom kort kommer klädbutiken MQ att få in ett klädmärke som de inte har haft tidigare. Det är nämligen herrklädmärket Dobber. Dobber är ett svenskt casualvarumärke som grundades 1974. Kläderna speglade en bekväm jeanstradition samtidigt som de signal...

Av Sandra - 15 augusti 2011 17:15


Idag har det varit en mulen dag men ändå inte så kall. Det har inte regnat som tur var, kom ju några droppar men inget som gjorde något mot vad regnat har gjort innan mot fastigheter i Göteborg och Kungsbacka. Här ute på kusten har regnet inte märkts...

Presentation


Jag är en student på 22 år som pluggar till ekonom. Jag har tänkt att blogga om allt möjligt som kommer fram i mina tankar.

Omröstning

Har du kommenterat något blogginlägg?
 Ja, varje gång oftast
 Ja, någon enstaka gång
 Nej, aldrig

Translate

Fråga mig

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Bloggar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Besökare

¤ tips ¤

Twingly BlogRank Blogg listad på Bloggtoppen.se

Väder

klart.se

RSS

Fråga


Ovido - Quiz & Flashcards