Direktlänk till inlägg 17 juni 2011
Mamma håller på att koka vinbär och jordgubbar till saft tror jag eller så blir det även gele. Läste i veckan i ViiVilla, stod två dessert på hallon. Tänkte jag skulle prova mig på ett av dem, Skummig hallondessert. Den verkar enkel också. Gott med något sött efter maten, spelar ingen roll när det är - vilken årstid. Blir gott vilket som, fast det hade nog varit godare om man hade suttit ute i solen å smaskat på det.
250 g Arla Köket Kesella kvarg hallon
rivet skal av ½ citron
2 äggvitor
½ dl strösocker
8 msk hallon
4 msk rostad flagad mandel
Blanda kvarg och citronskal.
Vispa vitorna till ett fast skum.
Tillsätt socker och fortsätt vispa någon min.
Vänd ner äggvitan i kvargen.
Fördela i 4 portionsglas och låt stå i kyl cirka 1 timme.
Garnera med hallon och flagad mandel vid servering.
TILLFÄLLIGT AVBROTT FÖR STUDIER ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 | 29 |
30 |
||||||
|