around_everything

Alla inlägg under maj 2011

Av Sandra - 22 maj 2011 18:29

I lördags var jag och älsklingen på bio på Bergakungen. Såg den nya Pirates of the Carribean i 3D. Den var bra, inte sämre än dem andra. Man brukar ju säga att den första är bättre och sedan blir det bara sämre för varje fler film man gör men det stämmer inte i detta fallet. Fast jag tyckte ändå inte den här var bättre än dem andra tre filmerna. Den var i 3D och var inte så mycket effekter eller så var det så att jag inte märkte det, att jag såg dem men ansåg att det inte var 3D.

 

Tänkte att Stellan Skarsgård skulle vara med, han har väl bara varit med i en? Orlando Bloom och Kiera Knightley var inte heller med men istället så var Penelope Cruz med som Svartskäggs dotter. Johnny Depp var självklart med, annars skulle filmen inte alls vara bra.

 

Den här filmen rekommenderar jag att se! 

 

 

 

Av Sandra - 20 maj 2011 11:50

Nu har jag sökt ytterligare 2 jobb. Ett hos SkandiaMäklarna som praktikant under sommaren och ett annat jobb hos Nilson group - Ecco, skobutik. Men det står att det är Ecco på Överby men jag hittar ingen Ecco där så det måste vara en annan affär då, kanske Skopunkten. Så får se om det händer något på jobbfronten. 



 

Av Sandra - 19 maj 2011 19:30

Igår gick jag i skolan till 3 och sedan åkte jag och 4 tjejer till i klassen till Kvantum och handlade mat. Det regnade och Kvantum har lite mer att välja mellan än vad den andra Ica affären har som ligger närmare, så därför så tog vi min bil dit. Vi handlade grönsaker till salladen, marinerad kyckling och potatis som vi gjorde klyftpotatis av och chokladpudding.

 

Vi hade tjejmiddag i min lägenhet, vi 5. Det var roligt, vi umgås inte med varandra annars så mycket, bara i skolan. Alla åker till sitt. Vi pratade om allt möjligt, bland annat om vem som är snyggast i klassen, könsjukdomar och hur många tänder man har i munnen. Vi hade väl inte direkt bestämt om vi bara skulle vara hus mig eller om vi skulle gå ut någonstans. Det var ju onsdag så det var inte så mycket öppet och inte så mycket folk ute tänkte vi. Det var andra i klassen som bor i huset bredvid som drack vin och pratade lite, de undrade om vi skulle komma dit. Men vi gick ut till Butlers istället. Vi beställde öl, cider, vin och fanta där. Hemma till maten drack jag ett vitt vin, som var väldigt gott. Kloster Eberbach - Riesling, fick den i julklapp. Så då på Butlers var det ändå lite folk, satt ute under taket och inne. Vi satte oss inne, varmast. Vi kom dit vid halv 11 kanske. Efter ett tag var det 2 killar som började spela. Så det var god stämning. Det var enna ovala soffor som vi satt i. Så efter ett tag kom det fram en kille som undrade varför vi gick ut på en onsdag 5 tjejer. För han och hans kompis hade suttit och diskuterat om det. De hade kommit fram till antingen var vi arbetslösa, studenter eller något annat. Åså trodde de att vi pluggade till sjuksköterskor bara för att vi var tjejor? Men det stämde inte, för vi pluggade till fastighetsmäklare och då blev dem ändå imponerade.


Bulters stängde vid 1 så då smsa vi till dem som gick i samma klass om vi skulle komma till dem men vi fick inget svar så fixade han killen vi pratat med, att vi skulle vara hemma hos hans kompis som också var där. Så då gick vi hem till honom och var där till 10 över 3.


Så idag gick jag upp vid halv 10, för att jag skulle få något gjort men det har inte blivit så mycket av. Har diskat och städat efter igår, var ju inte lite disk direkt. Åså har jag duschat och suttit vid datorn.  


 

Av Sandra - 19 maj 2011 10:30

Igår morse, innan skolan, så gick jag och slängde soporna. Det är precis utanför huset. Då möter jag en tjej som går i min klass, bor i huset bredvid. Jag ser på långt håll att hon har färgat håret ljusare. Först, förra året hade hon ljust hår och sedan gjorde hon det mörkare och nu ljusare igen. Så först så hejade vi på varandra, typ 5 meter ifrån och sedan när hon skulle gå förbi mig så sa jag till henne "Vad fin du är i håret", vet inte om hon sa tack, såg precis ut som om hon inte hörde först vad jag sa...Sedan så gick jag och en annan tjej till skolan, hon går oxå i min klass. Så sa jag till henne att hon den andra hade färgat håret ljusare. När vi kommer till skolan och har suttit i föreläsningssalen någon minut så kommer hon in och de andra som är i rummet, kommenterar hennes hår. De säger inte att det är fint eller sånt, bara att det var blont och ljust. Så säger hon då att hon har varit missnöjd hela helgen, använt silverschampo men det hjälpte inte så mycket, var grått/vitt i hårväxten blablabla. Åså säger personen att hon inte riktigt vet om hon ska tro när folk säger till henne att hennes hår är fint, (när hon inte själv tycker det.) Om folk verkligen menar det eller vill bara jävlas. Åh då sitter jag typ 4 rader framför, jag tänkte enna då att jag sa det för att jävlas men det gjorde jag inte. Jag brukar aldrig prata med henne och typ enda gången så blir det inte bra. Toppen! Fast jag tycker inte om henne som person ändå, så det gjorde inget. Räcker att bara lyssna på hennes röst, skånskan. Inget fel på skånskan men inte när hon pratar det. Jag vet inte riktigt varför jag sa så till henne, det bara kom. Kanske hade varit passande att säga, Vad ljus du är i håret. Men det kanske inte tas som en komplemang.

Av Sandra - 17 maj 2011 20:45

Funderar på att köpa en/flera klänningar från Nelly. Har inte gjort det tidigare men flera gör ju det. Det är ju väldigt lätt, bara hitta en klänning som man vill ha, klicka i vilken storlek och beställa. Slipper gå i flera affärer och måste prova den först. Fast om man köper den över internet så gäller det att det är rätt storlek och att den är som man hade tänkt sig. Så man slipper skicka tillbaka den. Funderar över vilken storlek jag ska ha. Finns ju olika, både S/M, M/L, M eller L. Frågan är om jag ska ta en S/M eller M om det gäller det sortens storlek. Hittade flera snygga klänningar, en från Club L, den på bilden nedanför. Letar efter en som jag ska ha i sommar och då gäller det ju att den ska ha lite färg, och inte bara är svart som är snyggt men ändå tråkig under sommaren. De andra klänningarna jag hittade är rosa/cerise. En av dem är slutsåld, undra om den kommer in igen, det borde den göra. Jag har ju studentrabbat på 10 % oxå, inte så mycket men det är ju rabatt! Skulle gärna vilja ha alla de tre klänningarna, då blir det 1 097 kr. Men jag får väl kolla i affärerna först och se om jag hittar något där.   

 

 

Av Sandra - 17 maj 2011 13:45

I höstas/vintras köpte jag boken Kan jag kan du av Charlotte Perrelli. Den innehåller flera övningar, både lättare och svårare. I boken ges det förslag på hur man ska träna, vilka övningar. Men jag har gjort ett eget träningspass utöver de övningar som finns med i boken, det kommer längre ner i inlägget. I julas fick jag en yogamatta av mina föräldrar. Det är behövligt att ha om man ska ligga på golvet, blir lite mjukare med matta. Det går ju bra med en vanlig matta men de ligger oftast inte still. Det är enkelt med att träna hemma, gäller bara att komma ihåg att man ska göra det och ta sin tid. Jag gjorde övningarna igår men det var nog flera månader sedan jag gjorde det sist. Jag var inne på Nelly och tittade på klänningar och badkläder så fick jag motivationen till att träna. 

 

Ta hand om din kropp - ingen annan gör det åt dig!

 

Knäböj 1: Utgångsposition stå höftbrett med fötterna. Tänk på din hållning, håll upp bröstet och skjut ut rumpan. Utförande gå ner något djupare än 90 grader i knäleden. Sträva efter att ha ryggen så rak som möjligt. Sträck ut händerna framför kroppen. Gör övningen 3*12, alltså totalt 36 gånger men med 3 set. Tränar fram- och baksida lår, säte.

 

Utfallsteg 2: Utgångsposition stå med ca 10 cm mellan fötterna. Tänk på din hållning och titta rakt fram. Håll ryggen rakt under hela övningen. Utförande ta ett ordentligt steg framåt och böj det främre benet 90 grader. Låt det bakre benet följa med i rörelsen. Skjut dig sedan explosivt tillbaka stående. Gör övningen 3*12 per benTränar fram- och baksida lår, säte.

 

Vadpress 3: Utgångsposition stå t.ex i en trappa eller någon annanstans som ger en höjdskillnad. Jag har ingen trappa i närheten så jag står mot en stol och håller mig i, går lika bra tycker jag. Utförande sänk hälarna så djupt du kan för att sedan gå upp på tå så högt som möjligt. Gör övningen 3*15Tränar vaderna.

 

Höftlyft 4: Utgångsposition ligg på rygg med fötterna på en bänk eller stol. Jag ligger istället som när man gör situps, med fötterna på golvet. Utförande pressa ner fötterna mot bänken/golvet och för höfterna uppåt. Gå upp så långt att endast skuldrorna har kontakt med golvet. Det ska kännas ordentligt i baksidan av låret. Sänk dig kontrollerat till utgångsläget och vänd tillbaka upp strax innan rumpan nuddar golvet igen. Gör övningen 2*15. Tränar säte, baksida lår, vader.

 

Situps 5: Utgångsposition ligg på rygg med böjda knän. Bibehåll en lätt svank. Dra in naveln mot ryggraden. Utförande jobba genom att ”rulla” in överkroppen mot naveln. Tänk på att situp-rörelsen är mycket kort. Gå långsamt ner på tillbakavägen. Gör övningen 3*15. Tränar mage.

 

Armhävning på knä 6: Utgångsposition stå på knä med händerna i golvet, lite bredare än axelbrett. Utförande gå ner så att du nuddar golvet med bröstet. Tänk på att hålla emot och sänka dig ner långsamt. Gör övningen 2*12. Tränar bröst, baksida armar.

 

Stålmannen 7: Utgångsposition stå på knä och händer. Utförande lyft och sträck ut vänster ben och höger arm, gå tillbaka och gör sedan tvärtom. Spänn magen under hela rörelsen och försök hitta kraften från sätet. Sträva efter att kroppen ska vara helt sträckt i yttersta positionen. Gör rörelsen långsamt för att effektivast träna balans- och bålmuskulaturen. Gör övningen 2*12 per ben. Tränar ländrygg, säte och axlar.

 

Bicepscurl 8:Utgångsposition håll hantlarna med handryggen vänd bakåt och med armarna något framför kroppen. Utförande jobba sedan med att böja armarna i armbågsleden. När du böjt dem helt tar du sakta ner armarna till utgångsposition. Gör övningen 2*10. Tränar biceps. Tips Om du inte har hantlar kan du ta någon bok som väger eller t.ex ett mjölpaket, men lägg den i en påse först så den inte går sönder.

 

Axelpress 9: Utgångsposition håll hantlarna antingen på samma sätt som i bicepscurls positionen eller så håller du hantlarna med böjda armar i armbågsleden, som på bilden. Utförande pressa vikten upp till raka armar och gå sakta tillbaka till utgångsposition. Gör övningen 2*10. Tränar axlar och biceps om du går efter bicepscurls utgångsposition.   

 

  

Av Sandra - 16 maj 2011 13:00

Igår blev det inget tittande på filmen Australia för Blu-Ray spelaren ville inte samarbeta. Förrut har den funkat men när kylskåpet startar så blir det svart bild på TV-skärmen för några sekunder men igår när jag startade den så hände det i ett. Även om jag bytte eluttag, då var det samma sak. Konstigt, provade även med en annan film för att se om det var samma å då fick jag inte ens in en signal till spelaren. Då stod det Ingen insignal. Så jag fick se en film på datorn istället, First Daughter hette den. Den var bra, har inte sätt den innan. Handlar om amerikas presidents dotter som ska börja på college. Hon vill vara som alla andra men det går inte, hon måste ha livvakter med sig hela tiden eftersom det är bland annat valtid. Så efter en tid på college blir hon kär i korridorvakten på collegehemmet och senare visas det att han var en av hennes livvakter.  

 

Idag tänkte jag skulle plugga men just nu har jag ingen ork alls, vill bara sova. Kanske för att jag låg i sängen till halv 12 som jag är så slö. Det regnar ute också, det gör väl inte saken bättre, lite kallt inne blir det då även om det är 22.5 grader inne. Fick på mejl idag att jag inte fick det jobbet hos Ferm & Olsson, väldigt synd för det skulle nog ha passat mig. Men jag fick ju svar iallafall.  

 

Jag tar med 3 bilder på fartyg som jag tog kort på förr förra veckan var det nog. Den gröna heter Naven (de 2 översta bilderna är Naven) och är från Faroe Island men står ifrån Torshavn. Den är 89 meter lång och 13 meter bred. Den röda heter Lone Bres från Danmark, Faaborg. Den har samma mått som Naven. 

 

             

Presentation


Jag är en student på 22 år som pluggar till ekonom. Jag har tänkt att blogga om allt möjligt som kommer fram i mina tankar.

Omröstning

Har du kommenterat något blogginlägg?
 Ja, varje gång oftast
 Ja, någon enstaka gång
 Nej, aldrig

Translate

Fråga mig

2 besvarade frågor

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Bloggar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Besökare

¤ tips ¤

Twingly BlogRank Blogg listad på Bloggtoppen.se

Väder

klart.se

RSS

Fråga


Ovido - Quiz & Flashcards